• Услови за користење
  • Импресум
Актуелно
„Првото заседание на АСНОМ“- 2 Август 1944 год.
МАКЕДОНИЈА УТРЕ ГИ СЛАВИ ДВАТА ИСТОРИСКИ ИЛИНДЕНА
РАДОВИШКА УТРИНСКА СЛИКА! -за само два дена повторно депонија кон Плачковица…
„ИЛИНДЕНСКО ВОСТАНИЕ“ – 2 Август 1903 год.
ПОВТОРНО ПРОНАЈДЕНИ МИГРАНТИ ПО ПАТОТ РАДОВИШ-ШТИП
ВАНДАЛИЗМОТ ПРОДОЛЖУВА, ПОВТОРНО ДЕМОЛИРАН ТЕНИСКИОТ ТЕРЕН!
ДЕНЕС СЕ СЛАВИ СВ. ПРОРОК ИЛИЈА – „ИЛИНДЕН“
МУСЛИМАНИТЕ ДЕНЕС ГО СЛАВАТ КУРБАН БАЈРАМ
ЗАПОЧНА ФУНКЦИОНИРАЊЕТО НА АВТОМАТСКИОТ УРЕД ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈА НА МОТОРНИ ВОЗИЛА
ПОЧИТ И ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА
ОБНОВУВАЊЕ НА ХОРИЗОНТАЛНАТА СООБРАЌАЈНА СИГНАЛИЗАЦИЈА (фото)
ОДРЖАНА 44 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ
СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПРОЕКТ ЗА ЧИСТЕЊЕ НА КОРИТО НА РАДОВИШКА РЕКА
ПОДОБРА ЕНЕРГЕТСКАТА ЕФИКАСНОСТ И НАМАЛУВАЊЕ НА ТРОШОЦИТЕ – Потпишан договор за јавно-приватно партнерство по ЕСКО модел
ДЕНЕС Е „ОГНЕНА МАРИЈА“ СВЕТАТА ВЕЛИКОМАЧЕНИЦА МАРИНА
НЕГАТИВЕН „ПЦP ТЕСТ“ И МОЖЕН ВЛЕЗ ВО БУГАРИЈА
РК РАДОВИШ СО АКТИВНИ ПОДГОТОВКИ ПРЕД ПОЧЕТОКОТ НА СЕЗОНАТА (фото)
ЕКОЛОШКА АКЦИЈА ЗА СОБИРАЊЕ НА СМЕТ И РАСЧИСТУВАЊЕ – Програма за инвестирање во животната средина за 2020 год.
РАКОМЕТНАТА СУПЕРЛИГА ЗАПОЧНУВА НА 12 СЕПТЕМВРИ

Конче

КРВОДАРИТЕЛСКИ АКЦИИ ВО КОНЧЕ И РАДОВИШ
Posted in: Вести, Конче

Во два термина на 7 и 8 јули Црвен крст на Македонија, Општинска организација Радовиш Ве поканува да земете учество на крводарителските акции во Конче и Радовиш. Крводарителна акција ќе биде во зградата на општина Конче во терминот од 10-14 часот во Среда на 08 јули, додека претходниот ден на 07 јули во просториите на […]

Read More

Репортажа

ЕКОЛОШКА АКЦИЈА ЗА СОБИРАЊЕ НА СМЕТ И РАСЧИСТУВАЊЕ – Програма за инвестирање во животната средина за 2020 год.
Posted in: Вести, Репортажа

Екипата на фирмата “Клин Кат Сервис“ помогнати од ЈП „Плаваја“ и ангажираните лица од ЕЛС,  денес работат на расчистување на главните депонии на патот кон Планината Плачковица и дел од централното речното корито. Чистењето се спорведува во склоп на Програмата за инвестирање во животната средина за 2020 год. на Министерството за животна средина и просторно […]

Read More

Времеплов

„Првото заседание на АСНОМ“- 2 Август 1944 год.
Posted in: Вести, Времеплов

Првото заседание на АСНОМ претставува државно конституирање на македонскиот народ и народностите во Македонија. На него се донесени повеќе решенија, меѓу кои се решението за конституирање на антифашистичкото собрание на народното ослободување на Македонија АСНОМ во врховно законодавство и исполнително тело на Македонија и заведување на македонскиот јазик како службен јазик во македонската држава, решение […]

Read More

Временска прогноза