• Репортажа
  • Услови за користење
  • Импресум

АШКИЛОВ СО ПОБЕДА ОД НАСТАНОТ „СРБИЈА ПРОТИВ СВЕТОТ“

Сурдулица ќе биде запаметена како лоша вечер на нашите кикбосери на пресметката меѓу македонските и српските борци на настанот „Србија против Светот“, или Србија – Македонија 4-1. Честа ја спаси Мите Ашкилов.

Петре Велков, Златко Стоименов, Дејан Ристевски и Бобан Илиоски вечерва се поразени на настанот во Сурдулица, а само Мите Ашкилов извојува победа против Стефан Пауновиќ.

 

К-1:
Воведни борби
-73 кг Урош Живковиќ го победи Петре Велков со судиска одлука
-79 кг Стефан Пауновиќ поразен од Мите Ашкилов со судика одлука

Главни борби
-71 кг Новак Радуловиќ го победи Златко Стоименов со прекин (ТКО, Р1)
-75 кг Никола Тодоровиќ го победи Дејан Ристевски со прекин (му го повредија реброто)
-81 кг Александар Менковиќ го победи Бобан Илиоски со судиска одлука

 

Извор: Ipon.mk

 


 
Related Articles

Временска прогноза