• Конче
  • Услови за користење
  • Импресум

ЗАПОЧНА АСФАЛТИРАЊЕТО НА ПАТОТ ПОКРАЈ ЕЗЕРОТО МАНТОВО

Деновиве сме сведоци на активни градежни работи кои се изведуваат на патот покрај езерото Мантово, изведувачот на рехабилитацијата вчера до вечерните часови беше активен на терен и ги изведуваше работите.

Во рамки на проектот „Подобрување на пристапност и атрактивност на Сончева езерска населба Мантово и околината“ во тек е рехабилитација на патот до Брана Мантово  , со овој проект се подобрува пристапноста до туристичките атракции во Општина Конче.

Проектот за локална и регионална конкурентост се финансира од страна на Европската Унија и Владата на Македонија. Проектот го администрира Светска Банка, а се спроведува од страна на Кабинетот на Заменик Претседателот на Владата задолжен за економски прашањa и за координација со економските ресори.

Должината е 6.5 км, (Брана Мантово – село Габревци) а исто така е предвидено, мапирање и одбележување на две пешачки патеки од 3 км, осветлување на Влашките колиби, поставување урбана опрема во туристичката населба Мантово, поставување на инфо табли и патокази – информира Градоначалникот на општина Конче, Благој Илиев.

Конче со средствата кои се обезбедени за проектот има за цел да се подобри пристапот до викенд населбата Мантово, која станува атрактивна туристичка дестинација, со одличната местоположба и природата која ја има покрај езерото Мантово.

Sub-Project of the week (06) -Municipality of Konche

Погледнете ја видео презентацијата за Потпроектот ,,Подобрување на пристапноста и атрактивноста на Сончева езерска населба Мантово”. Во рамки на овој потпроект спроведуваме низа активности кои имаат за цел подобрување на впечатоците на посетителите во #ОпштинаКонче и промоција на природните убавини, здравата животна средина и традиционални вредности во оваа туристичка дестинација. #LRCP #ЕУЗаТЕБЕ #ОдржливиИнвестиции

Gepostet von LRCP – Проект за локална и регионална конкурентност am Montag, 17. Juni 2019

 


  


 


 

 


  

Related Articles

Временска прогноза