• Услови за користење
  • Импресум

НАРУШУВАЊА НА ЈАВНИОТ РЕД И МИР ВО ДВА СЛУЧАЈА ВО РАДОВИШКО

– На 16.09.2019 во 12.30 часот во Полициската станица Радовиш, лице од село Сопурге, радовишко, пријавил дека во неговиот двор бил нарушен јавниот ред и мир со мегусебна расправија помеѓу две лица од село Сопурге. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

На 17.09.2019 во 15.15 часот во Полициската станица Радовиш, лице од село Ораовица, радовишко, пријавила дека во село Ораовица, бил нарушен јавниот ред и мир со физичка пресметка помеѓу две лица од истото село. Полициска станица Радовиш презема мерки за расчистување на случајот.  

–  На 17.09.2019 околу 14.00 часот било пријавено дека над брана „Асанли“, атар на Дојран, настанал пожар во кој горела нискостеблеста шума. Околу 22.00 часот од екипи на Доброволно противпожарно друштво Дојран и Територијална противпожарна единица Гевгелија пожарот бил локализиран.

 

Информираат од СВР Струмица

 

 


 

 
 


 

 Related Articles

Временска прогноза