• Репортажа
  • Услови за користење
  • Импресум

ОДБОЈКАРИТЕ ОД ООУ „КОСТА РАЦИН“ ПОДАРЕШ ПРВИ ОД РЕГИОНАЛНИОТ ЛИГА НАТПРЕВАР

Учениците одбојкари од ООУ „Коста Рацин“ од Подареш на регионалниот турнир во Одбојка за основините училишта кој беше одржан во Пробиштип го освоија првото место.  

 

 

На овој мини-турнир учествуваа училишта од Велес, Пробиштип и Радовиш. Нашиот град покрај одбојкарската екипа од Подареш, имаше и втор претставник и тоа ООУ „Никола Карев“.

Финалниот натпревар беше радовишки – каде што се сретнаа  ООУ „Коста Рацин“ од Подареш и ООУ „Никола Карев“, подобри беа учениците од Подареш.

Учениците од ООУ „Коста Рацин“ од Подареш на овој турнир одиграа три натпревари каде што и трите ги добија со 3-0 во сетови.

Related Articles

Временска прогноза