• Услови за користење
  • Импресум

ПРВО МЕСТО ЗА ФА АЦО КАРАМАНОВ, ОД ФЕСТИВАЛОТ ВО БАНСКО, БУГАРИЈА

На 28 меѓународен фестивал кој беше одржан во Банско, Бугарија нашиот фолклорен ансамбл „Ацо Караманов“ го освои првото место.

На овој фестивал под името „Morning Star“  учествуваа голем број на ансамбли од Бугарија и странство, нашите фолклористи ова награда ја добија заслужено, претставувајки се во своето најсветло издание во својот настап.

Честитки за амбасадорите од Радовиш и Македонија, ФА „Ацо Караманов“.

 
 


 


 Related Articles

Временска прогноза