• Услови за користење
  • Импресум

ПРЕЗЕНТИРАНА ПОНУДА ЗА УЧИЛИШНИТЕ БИБЛИОТЕКИ ВО БИБЛИОТЕЧНО – ИНФОРМАЦИСКИОТ СИСТЕМ

Во организација на Библиотеката „Браќа Миладиновци“ Радовиш и ВБМ Центарот при НУБ „Свети Климент Охрдски“ Скопје беше презентирана специјалната понуда за членство на училишните библиотеки во библиотечно – информацискиот систем на Македонија (COBISS.MK).

Бесплатното вклучување на училишните библиотеки во системот подразбира инсталирање на локална база на податоци и програмска поддршка COBISS за училишната библиотека која ќе склучи договор за членство во системот COBISS како и без надоместок на месечна членарина за работна станица во траење од една година од датумот на склучување на договорот“ рече одговорното лице од ВБМ Центарот Жаклина Ѓалевска.
 


 

 

 

Related Articles

Временска прогноза