• Услови за користење
  • Импресум

ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ДЕТСКИОТ ТЕМАТСКИ СВЕТ НА АЦО КАРАМАНОВ“

Во присуство на голем број посетители во средата во просториите на библиотеката „Браќа Миладиновци“ од Радовиш се одржа промоцијата на книгата „Детскиот тематски свет на Ацо Караманов“од авторот проф.д-р Мито Спасевски, редовен професор на Педагошкиот факултет Св. Климент Охридски во Скопје и раководител на Институтот за библиотекарство при истиот факултет.

Книгата беше промовирана од проф. Д-р Виолета Мартиновска и проф. Д-р Христо Петровски кои зборуваа за богатото книжевно творештво на проф.д-р Мито Спасевски, со посебен осврт на книгата „Детскиот тематски свет на Ацо Караманов“ во која авторот зборува за краткиот, немирен и со младешки занес исполнет живот чии стихови сведочат за младешките радости и болки, за детската визија за подобро утре, за недосонувата и недоживеаната претстава на слободен свет, на слободна татковина.

 

  

 
Related Articles

Временска прогноза