• Услови за користење

ФА „ПОДАРЕШАНИ“ НАСТАПИЈА НА ДВА ФОЛКЛОРНИ ФЕСТИВАЛИ ВО СРБИЈА

Викендот што измина Ф.А „Подарешани“ од Подареш учествуваше на два фолклорни фестивали во Република Србија, поточно во градот Сврљиг и с.Трупале-Ниш.

Презентирајќи го македонскиот фоклор и македонската традиција во Србија ансамблот се здоби со пофалници за нивните прекрасни изведби а истовремено и договори за учество и на други фолклорни фестивали во оваа наша соседна земја.

Членовите на ансамблот се презадоволни од гостопримството на нивните домаќини особено на членовите од КУД „Буклија“ с.Трупале-Ниш во чии домови беа сместени за време на одржувањето на фестивалите.

Плодната работа на нашиот ансамбл, како што истакнува раководителот и претседател на ФА „Подарешани-млади“ – Велин Атанасов доаѓа до израз и во најскоро време ќе има уште повеќе настапи како дома така и во странство.

 


 


 

  
 

Related Articles

Временска прогноза