• Свет
  • Услови за користење
  • Импресум

ФК МАКЕДОНИЈА ОД БЕРН, ШВАЈЦАРИЈА СЕ ПЛАСИРА ВО ПОВИСОК РАНГ НА НАТПРЕВАРУВАЊЕ

ФК Македонија од Берн, Швајцарија каде што играат голем број на фудбалери од нашата општина во последното коло од 4 лига (3 група) извојува победа со 7-2 против SC Bümpliz 78, со што успеаа да го освои првото место и обезбеди пласман во повисок ранг на натпреварување во 3-та лига.

Инаку нам добро познатата ФК Македонија од Берн, каде што нашиот тим ФК Плачковица беше гостин и одиграа ревијален пријателски натпревар, е составена од фудбалери од нашите простори и успешно се организира и натпреварува во системот на натпреварување во Швајцарија. 

Честитки од редакцијата на RadovisNews за освоената титула и пласманот во 3 лига.

Related Articles

Временска прогноза