• Македонија
  • Услови за користење
  • Импресум

ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ ШТИП -ПУНКТ ЗА ЗЕМАЊЕ БРИСЕВИ ЗА РЕГИОНОТ

Директорката на Центарот за јавно здравје-Штип, Марија Димитрова истакна дека во овој пункт се земаат брисеви со упат од матичен лекар од граѓаните од општините, Штип, Карбинци, Радовиш и Пробиштип.

Во пунктот на Центарот за јавно здравје-Штип досега на шест граѓани им се земени брисеви за тестирање за коронавирус.

Таа посочи дека пунктот за земање на брисеви за коронавирус се наоѓа на паркинг просторот на задната страна на зградата на Здравствениот дом „Панче Караѓозов”-Штип. Граѓаните треба да ги следат само насоките и многу лесно можат да пристигнат до пунктот.

Паркингот на задниот влез на Здравствениот дом во Штип е затворен во период од 8 до 14 часот поради функционирање на пунктот.

-Уште еднаш информираме дека тестирањето се врши исклучиво со упат на матичен лекар, вели Димитрова.

 
 

Related Articles

Временска прогноза