ФА „АЦО КАРАМАНОВ“ СО ЗЛАТНА ПЛАКЕТА ОД ФЕСТИВАЛОТ ВО БУГАРИЈА

Фолклорниот Ансамбл „Ацо Караманов“ се врати од Меѓународниот фолклорен фестивал „Од трн нема поубаво“ кој се одржа во Општина Трн, Бугарија.

Нашите фолклористи се претставија со традиционални ора, и освоија златна награда. На овој фестивал учествуваа 26 ансамбли од Бугарија и други држави.

Related Articles

Временска прогноза