• Услови за користење

Информатор

 • КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ТРАДИЦИОНАЛНИТЕ ШЕСТОНОЕМВРИСКИ ПРИЗНАНИЈА И ПЛАКЕТИ
  Posted in: Вести, Информатор

  Oпштина Радовиш објави Јавен конкурс за доделување на традиционалните Шестоноемвриски признанија и плакети за 2019 година Се распишува јавен конкурс за доделување на традиционалните Шестоноемвриски признанија и плакети за 2019 година На конкурсот може да се јават сите заинтересирани правни и физички лица, организации од невладиниот сектор, образовни, спортски и културни установи и останати асоцијации […]

 • ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРИЕМ НА ГРАЃАНИТЕ ОД СТРАНА НА ЗАМЕНИК НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ
  Posted in: Вести, Информатор

   На ден 08.10.2019 година Вторник во периодот од 10 до 15 часот Заменик народен правобранител од канцеларијата во Струмица ќе врши прием за граѓаните од општина Радовиш.    Приемот ќе биде во малата сала за состаноци (1-ви кат) во општина Радовиш.            

 • ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРСКАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ И ДРУГИ ШТЕТНИ ИНСЕКТИ
  Posted in: Вести, Информатор

  Се известуваат граѓаните, пчеларите и пчеларските здруженија на територијата на Општина Радовиш дека на ден 22.08.2019г. (четврток) во вечерните часови (од 22.00ч до 05:00ч) ќе се изврши прскање против комарци и други штетни инсекти. Се укажува на сите граѓани и пчеларски здруженија навреме да ги заштитат своите пчелни семејства со цел да се избегне настанување […]

 • 13. ТРАДИЦИОНАЛЕН „ЈУРУЧКИ ФЕСТИВАЛ“
  Posted in: Вести, Информатор

  На 01-ви Септември (недела), со почеток од 12.30 часот ќе се одржи Традиционалниот 13-ти по ред „Јуручки фестивал“ во организација на Здружението на турците од југоисточна Македонија, а ќе се одржи во Тополница. Овој фестивал е со богата програмска содржина.               

 • АМАДЕУС БЕНД ЗА ПРВПАТ СО МЕГА КОНЦЕРТ ВО РАДОВИШ
  Posted in: Вести, Информатор

  Мега популарниот Бенд кој е хит на балканскиот простор и пошироко „АМАДЕУС  Бенд“ за прв пат во Радовиш на ексклузивен Мега концерт кој е закажан за 22 јуни во комплексот „Д-Клуб“ во Радовиш. Амадеус Бенд, е препознатлив на овие наши простори со големиот број на хитови и прекрасните настапи – спектакуларни концерти кои им ги […]

 • УТРЕ ВО РАДОВИШ ГОЛЕМ БРОЈ НА НАСТАНИ И АКТИВНОСТИ
  Posted in: Вести, Информатор

  Во Радовиш утре  30 мај, а во соработка со канцеларијата на Европската делегација во Скопје, канцеларијата на УСАИД во Скопје, како и СОУ Коста Сусинов и општинските основни училишта, организираат прекрасен еднодневен настан пропратен со неколку различни содржини. Програмата која ќе се одвива во дворот и просториите на СОУ Коста Сусинов, најпрво ќе започне со […]

 • ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ПАТНИОТ ПРАВЕЦ ОД С.ЗЛЕОВО-МАГИСТРАЛЕН ПАТ РАДОВИШ-СТРУМИЦА
  Posted in: Вести, Информатор

  Од утре 15 Мај, од 08.00 часот предвиден е да се започне сое реконструкција на патниот правец од село Злеово до мостот и клучката со магистралниот пат Радовиш-Струмица. Овие работи ќе се реализираат во наредните 6 дена, па затоа овој патен правец ќе биде затворен за сообраќај.   Се замолуваат граѓаните од овие населени места […]

 • ОГЛАС ЗА УЧЕСТВО НА ОБУКА И РАСПРЕДЕЛБА НА ГРАНТОВИ ЗА ВОВЕДУВАЊЕ НА АГРОЕКОЛОШКИ МЕРКИ
  Posted in: Вести, Информатор

  ОГЛАС ЗА УЧЕСТВО НА ОБУКА И РАСПРЕДЕЛБА НА ГРАНТОВИ ЗА ВОВЕДУВАЊЕ НА АГРОЕКОЛОШКИ МЕРКИ ВО СЛИВОТ НА РЕКА СТРУМИЦА – ТРЕТ ЦИКЛУС Проектот за управување со сливот на река Струмица го спроведува Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) во партнерство со Центарот за развој на Југоисточнио плански регион, општините од сливот и други релевантни […]

 • КОНКУРС ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА НА ЗДРУЖЕНИЈА И СПОРТСКИ КЛУБОВИ ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ
  Posted in: Вести, Информатор

  Комисијата за култура, образование и спорт при Советот на општина Радовиш распиша Јавен конкурс за распределба на средства од Буџетот на општина Радовиш на здруженија на граѓани од областа на културата за 2019 год. И Јавен конкурс за распределба на средства од Буџетот на општина Радовиш на спортски клубови, здруженија и сојузи од општина Радовиш за 2019 […]

 • ПРЕМИЕРА НА „БИСЕРА ПАТУВА НИЗ БАЈКИТЕ“
  Posted in: Вести, Информатор

  Премиера на најновата театарска претстава „Бисера патува низ бајките”, на 27 декември,четврток, во 17:00 часот во Центарот за култура „Ацо Караманов“, со вредни и талентирани ученици од 7 одд. Во претставата станува збор за тажната и безнадежна судбина на едно денешно девојче со кибритчиња, идентична или слично како кај Андерсен, но, за разлика од трагичниот […]

Временска прогноза