• Услови за користење
 • Импресум

Конче

 • КОНЧЕ: ПАТОТ ПОКРАЈ ЕЗЕРОТО МАНТОВО ЦЕЛОСНО ЌЕ СЕ ОБНОВИ
  Posted in: Вести, Конче, Репортажа

  Патот покрај езерото Мантово, од Габревци до Влашките колиби целосно ќе се обнови патот кој ја поврзува општина Конче со клучката на патот Радовиш-Штип-Неготино.   Деновиве активно се работи на обележување на трасата која треба да се рехабилитира со нов асфалтен слој, екипи на изведувачот работат на терен, а се очекува во најскоро време да […]

 • ПРОНАЈДЕНА СТАРА ГРАНАТА ВО БЛИЗИНА НА КОНЧЕ
  Posted in: Вести, Конче, Хроника

  На 06.09.2019 во 19.30 часот во СВР Струмица,  И.М од с. Конче пријавил дека на место викано ,,Порој“ во с.Конче пронашол стара граната.  Увид на местото на настанот извршила екипа на СВР Струмица. Информираат од МВР            

 • ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ОПШТИНА КОНЧЕ „12-ТИ ЈУЛИ-ПЕТРОВДЕН“
  Posted in: Вести, Конче

  Во присуство на голем број на гости, вчера беше одбележан празникот на општина Конче „12-ти Јули-Петровден“. Овој ден беше со богата програма најпрвин беше положено свежо цвеќе на споменикот, потоа беше одржана свечената седница на која имаше обраќање и Градоначалникот Благој Илиев, а исто така беа доделени и признанија и благодарници на повеќе правни и физички лица […]

 • КОНЧЕ: ОБЕЗБЕДЕНИ ДВА НОВИ МИНИБУСА ПРЕКУ ПРОЕКТОТ „ПРЕВОЗ ЗА СЕКОЕ ДЕТЕ“
  Posted in: Вести, Конче

  На општина Конче се испорачани двата нови минибуси, преку проектот „Превоз за секое дете“ кои ќе им овозможат безбеден превоз во најдобри и најсовремени услови сите ученици кои секој патуваат секојдневно од подрачните села до централното основно училиште „Гоце Делчев“ во Конче.  Продолжуваме да вложуваме во нашата иднина, а тоа се децата и младите на кои […]

 • ПОДОБРУВАЊЕ НА ПРИСТАПНОСТА И АТРАКТИВНОСТА НА СОНЧЕВА ЕЗЕРСКА НАСЕЛБА МАНТОВО
  Posted in: Вести, Конче

  Во рамки на овој потпроект ќе се спроведуваат низа активности кои имаат за цел подобрување на впечатоците на посетителите во ОпштинаКонче и промоција на природните убавини, здравата животна средина и традиционални вредности во оваа туристичка дестинација.  „Во Општина Конче го поттикнуваме развојот на автентичен рекреативен и рурален туризам. За таа цел мапираме и одбележуваме две пешачки патеки со должина од […]

 • САНИРАЊЕ НА СВЛЕЧИШТЕТО НА РЕГИОНАЛНИОТ ПАТ РАДОВИШ-КОНЧЕ
  Posted in: Вести, Конче, Македонија

  Видливо е дека деновиве е започнато санирањето на свлечиштето кое е на регионалниот пат Радовиш-Конче и кое претставуваше опасност за сообраќајното движење Свлечиштето (после Дедино) кое повеќе пати беше санирано во текот на денешниот ден градежна механизација работеше  на патот која треба да го приспособи за нормално движење на возилата. Како што апелиравме претходно жителите […]

 • НОВИ РОВОКОПАЧИ ЗА ОПШТИНИТЕ РАДОВИШ И КОНЧЕ
  Posted in: Вести, Конче, Радовиш

  Обезбеден од проектот на ЕУ за развој на руралната инфраструктура На општина Радовиш и општина Конче и е доделен ровокопач во рамките на проектот „Набавка на универзални ровокопачи-натоварувачи за потребите на руралните општини“.  Истиот заеднички ќе го користи со општините Конче и Карбинци. На барање на Владата, Европската Унија обезбеди 15,5 милиони евра за развој […]

 • ОПШТИНА КОНЧЕ ОБЕЗБЕДИ 800 КАНТИ ЗА ОТПАД
  Posted in: Вести, Конче

  Секое семејство во општина Конче ќе добие канта за отпадоци. Општина Конче и ЈКП „Лаквица“ набавија канти за отпад, кантите ќе бидат доделени на секое домаќинство и ќе биде формирана екипа за организирано собирање на отпадот од домаќинствата, по овие мерки исто така ќе бидат зачестени и инспекциските контроли на терен. И кантите и тракторот […]

 • ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ШУПЛИВО ЗЛАТО“ ОД НАШИОТ СОГРАЃАНИН ПЕПИ МАНАСОВ
  Posted in: Вести, Конче, Култура

  Светскиот ден на мајчиниот јазик НУ – Библиотека „Гоце Делчев“ – Штип го одбележа со промоција на книгата Шупливо злато и изложба на графичко-релјефни слики од младиот автор нашиот сограѓанин Пепи Манасов кој пишува на мајчиниот јазик.  Промотор на книгата беше проф.д-р Јованка Денкова која истакна: „ Ова е приказна која ќе ве потсети дека животот […]

 • СОНЧЕВАТА ЕЗЕРСКА НАСЕЛБА ,,МАНТОВО” ЌЕ ДОБИЕ ПАТНА МРЕЖА
  Posted in: Вести, Конче, Репортажа

  ЌЕ СЕ ГРАДИ ПАТНА МРЕЖА ВО СОНЧЕВАТА ЕЗЕРСКА НАСЕЛБА ,,МАНТОВО” КАЈ КОНЧЕ – УТВРДЕНИ ПРИОРИТЕТИТЕ НА ЈУГОИСТОКОТ ЗА 2019 ! Советот на градоначалници при Југоисточниот плански регион ги утврдија прироритетните проекти за реализација идната година со средствата од Програмата за рамномерен регионален развој, за што Центарот за развој на Југоисточниот плански регион ќе аплицира за […]

Временска прогноза