• Услови за користење
 • Импресум

Радовиш

 • РАДОВИШКИ КОМПАНИИ СО ДОНАЦИИ НА МЕДИЦИНСКА ЗАШТИТНА ОПРЕМА И ДРУГО…
  Posted in: Вести, Радовиш

  Млекара Ѓоргиеви во координација со Бестфуд ти доо во текот на денешниот ден изврши донација на медицинска заштитна опрема (хируршки ракавици, капи, кајлачи, маски за повеќекратна употреба) во ЈЗУ Здравствен дом Радовиш како и во болниците задолжени за КОВИД 19 – Градска болница „8-ми Септември“ – Скопје, Јзу Клиничка Болница Битола и ЈЗУ Општа болница […]

 • РЕАЛИЗАЦИЈА НА ДЕЛ ОД ПРОГРАМАТА ЗА ОБНОВА НА УЛИЧНАТА И ПАТНА ИНФРАСТРУКТУРА
  Posted in: Вести, Радовиш

  Изминатата недела се работеше на повеќе инфраструктурни проекти низ општина Радовиш кои се реализираат од програмата за обнова на уличната и патна инфраструктура. Завршна фаза: Урбан Блок 15 Градежни активности на новата улица во с.Раклиш Тековни активности: ул. Дане Трајков Градежни активности во с.Бучим. Поплочување улици со бехатон елементи.

 • ПОЛАГАЊЕ ИСПИТ ЗА ДОБИВАЊЕ СЕРТИФИКАТ ЗА АВТО-ТАКСИ ВОЗАЧ
  Posted in: Вести, Радовиш

  СООПШТЕНИЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ ИСПИТ ЗА ДОБИВАЊЕ СЕРТИФИКАТ ЗА АВТО-ТАКСИ ВОЗАЧ Соглaсно член 8-ѕ од Законот за превоз во патниот сообраќај („Службен весник на Република Македонија“ број 68/04, и измени) и Правилникот за постапката и програмата за полагање на испитот за добивање сертификат за автотакси возач, формата и содржината на записникот за положен испит и на […]

 • ОДРЖУВАЊЕ И ЧИСТЕЊЕ НА ПАТИШТАТА И УЛИЦИТЕ НИЗ ОПШТИНАТА
  Posted in: Вести, Радовиш

  Општина Радовиш врши навремено и редовно одржување и чистење на улиците и патиштата низ општината во која е вклучена и механизацијата за чистење на снег. Изминативе два дена се изврши благовремено чистење на снегот во населените места Бучим, Аликоч, Коџалија, Тополница, Дамјан, Калаузлија и градското подрачје. Информираат од Општина Радовиш    

 • СТИПЕНДИРАЊЕ НА НАЈДОБРИТЕ УЧЕНИЦИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ
  Posted in: Вести, Радовиш

  ПОТПИШАНИ ДОГОВОРИТЕ ЗА СТИПЕНДИИ НА НАЈДОБРИТЕ УЧЕНИЦИ ВО ОСНОВНОТО И СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ  Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов на свечен начин ги додели договорите за стипендирање на најдобрите ученици во основното и средното образование во Радовиш за учебната 2019/20 год. Оваа година се доделија вкупно 28 стипендии на талентирани ученици во општина Радовиш од кои: […]

 • ЈАВНИ КОНКУРСИ ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ ЗА 2020 ГОДИНА – објави Општина Радовиш
  Posted in: Вести, Информатор, Радовиш

  Општина Радовиш распиша Јавен конкурс за распределба на средства од Буџетот на општина Радовиш на здруженија на граѓани од областа на културата од општина Радовиш за 2020 година, и на спортски клубови, здруженија и сојузи од општина Радовиш за 2020 год.   Дел од потребните документи за поднесување се: Програма за работа со финансиски план […]

 • РЕГИОНАЛНИОТ ПАТ „РАДОВИШ-СТРУМИЦА“ ДОБИВА НОВ АСФАЛТ
  Posted in: Вести, Радовиш

  Асфалтирање на регионалниот пат Радовиш-Струмица се одвива деновиве, а трасата е од клучката Радовиш до клучката Воиславци со должина од 4,5 километри. Се поставува нов асфалтен слој со дебелина од 11 cm. Во склоп на санацијата се отстрани дел од асфалтниот слој и се корегира равноста на патот.   Следната недела се очекува патот да […]

 • МЕСНОСТА ДОБРА НА ПЛАЧКОВИЦА ЌЕ БИДЕ ПОВРЗАНА СО ЛОКАЛЕН ПАТ
  Posted in: Вести, Радовиш

  ПОТПИШАН ДОГОВОР ЗА ИЗГРАДБА НА ЛОКАЛЕН ПАТ КОН МЕСНОСТА „ДОБРА“ НА ПЛАНИНАТА ПЛАЧКОВИЦА И УЛИЦА ВО СЕЛО ИЊЕВО Градоначалникот Конзулов потпиша решение со Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој (АФПЗРР) со која се обезбедува нова инвестиција во општинската патна инфраструктура. Станува збор за изградба на еден локален патен правец на пл. Плачковица […]

 • РАДОВИШАНИ ЌЕ ДОБИЈАТ КОНСТАНТНА И НАВРЕМЕНА ДИСТРИБУЦИЈА НА ВОДА
  Posted in: Вести, Радовиш

  Во Радовиш започна да се реализира еден приоритетен проект со кој ќе се обезбеди константна и навремена дистрибуција на вода до граѓаните.  Вредност на проектот е 860 илјади евра и предвидува изградба на цевковод и резервори за вода во неколку населени места во општината, истакна министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески при денешната посета […]

 • УШТЕ ЕДЕН ДЕН ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „САМУН ЕМ ТАТЛИЈА 2019“
  Posted in: Вести, Радовиш

  Општина Радовиш објави Јавен повик за за пријавување и учество на заинтересирани субјекти на манифестацијата “Самун ем Татлија 2019“. Јавниот повик за поднесување барање за учество е до утре 11 септември 2019. Повеќе информации за Јавниот повик на следниот линк: Јавен Повик            

Временска прогноза