• Услови за користење

Репортажа

 • РАДОВИШ ТРИ ДЕНА БЕШЕ ДОМАЌИН НА НАЈПОСЕТЕНАТА ГУРМАНСКА МАНИФЕСТАЦИЈА „САМУН ЕМ ТАТЛИЈА“
  Posted in: Вести, Репортажа

  Радовиш и радовишани се горди на својата гурманска манифестација збогатена со прекрасната музичка програма на овогодишната “Самун ем Татлија“. Беспрекорната организација, во сите три дена докажа дека нашата „Самунијада“ е најдобро организирана гурманска манифестација која се одржува во Македонија, каде што првичните информации говорат дека се изеле преку 40.000 „самуни“ и трите дена во Радовиш […]

 • КОНЧЕ: ПАТОТ ПОКРАЈ ЕЗЕРОТО МАНТОВО ЦЕЛОСНО ЌЕ СЕ ОБНОВИ
  Posted in: Вести, Конче, Репортажа

  Патот покрај езерото Мантово, од Габревци до Влашките колиби целосно ќе се обнови патот кој ја поврзува општина Конче со клучката на патот Радовиш-Штип-Неготино.   Деновиве активно се работи на обележување на трасата која треба да се рехабилитира со нов асфалтен слој, екипи на изведувачот работат на терен, а се очекува во најскоро време да […]

 • 70 ГОДИНИ ОД ЗАВРШУВАЊЕТО НА ГРАЃАНСКАТА ВОЈНА ВО ЕГЕЈСКИОТ ДЕЛ
  Posted in: Вести, Времеплов, Магазин, Репортажа

  Здруженијата на децата бегалци од Егејскиот дел одбележуваат 70 години од завршувањето на Граѓанската војна „Да не го заборавиме минатото, но да се стремиме кон подобра иднина”. Во организација на Републичкото здружение на децата бегалци од Егејскиот дел на Македонија „Тга за Југ„ и здруженијата од Скопје, Велес, Штип, Свети Николе, Радовиш, Струмица и Битола, […]

 • „БЕСТ ФУД“ СО СВОИ ПРОИЗВОДИ НА „WORLD FOOD MOSCOW 2019“
  Posted in: Вести, Репортажа, Свет

  Врвната саемска манифестација се одржува во „Крокус експо центарот“ – најголемиот изложбен простор во овој дел од светот. Во Московскиот „ Крокус експо центар“ годинава изложуваат 1.762 компании од 65 земји и  ќе го посетат 30.710 трговци од 80 руски региони и 98 други земји од светот. Се очекува вкупна посета од 80.000 луѓе. Македонски […]

 • КАРНЕВАЛOT ВО БРАЧ, ХРВАТСКА ЗБОГАТЕН СО КАРНЕВАЛСКАТА ГРУПА ОД РАДОВИШ
  Posted in: Вести, Репортажа

  Балетското студио „Газели“ од Радовиш со маската „Танцот на Кабаутерите”, учествуваа на Меѓународниот летен карневал во Брач, Хрватска. На овој карневал учествуваше и карневалската група „Кико Стил” со маските „Златните потковици” и „Белите Соколи”, ООУ „Маршал Тито”-Струмица со маската „На бишка џнгрлак” Од 13 до 18 овој месец, овие две карневалски групи настапија во местата […]

 • ПОСЕТА НА ЗБРАТИМЕНИОТ ГРАД БЕЛИШЧЕ ОД ДЕЛЕГАЦИЈА НА РАДОВИШ
  Posted in: Вести, Репортажа

  Делегација од општина Радовиш во посета на збратимениот град Белишче во Република Хрватска   Во деновите од 13 до 15 Септември, делегација од општина Радовиш предводена од Градоначалникот на општина Радовиш, Герасим Конзулов, беше во посета на збратимениот град Белишче во Република Хрватска. Повод за гостувањето беше одржувањето на традиционалната манифестација „Белишчанска златна есен“, во […]

 • ЗИТ-РАДОВИШ, НАЈУСПЕШНА ЕКИПА НА РЕПУБЛИЧКИТЕ СПОРТСКИ ИГРИ
  Posted in: Вести, Репортажа

  ЗИТ-Радовиш учествуваше и постигна убедливо најдобри резултати на Републичките спортски игри, кој се одржаа во саботата во Струга во организација на НСИТ на Македонија. Членовите на Здружението на инвалиди на трудот од Радовиш освоија повеќе признанија и освоени први места. Радовишкото здружение по трет пат го доби пехарот за „најуспешна екипа“         […]

 • ДЕЛЕГАЦИЈА ОД РАДОВИШ ЈА ПОСЕТИ ЗБРАТИМЕНАТА ОПШТИНА SELÇUK, ВО ТУРЦИЈА
  Posted in: Вести, Репортажа

  Првата збратимена општина од Република Турција каде што пријателските односи се почитуваат уште во поранешна СФРЈ, а каде што живеат голем број на наши сограѓани кои потекнуваат од општините Радовиш и Конче беше посетена од страна на делегација на општина Радовиш. Делегацијата беше предводена од страна на Градоначалникот Конзулов, а повод за гостувањето беше упатената […]

 • ИНТЕНЗИВИРАНИ ГРАДЕЖНИТЕ АКТИВНОСТИ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ
  Posted in: Вести, Репортажа

  Од општина Радовиш информираат за тековните градежни активности кои се одвиваат низ општината, или се во фаза на реализација, и тоа се: 1. Во завршна фаза се изградба на ул. бр. 7 во с. Калугерица со должина од 1200 метри и улица бр. 10, крак 2 во с. Ињево со должина од 545 метри, чие […]

 • „ЗАЕДНО СОЗДАВАМЕ ПОДОБРА ИДНИНА“ – РЕАЛИЗИРАН ПРОЕКТОТ НА ОПШТИНА ТЕТЕВЕН И РАДОВИШ
  Posted in: Вести, Репортажа

  Од 18-ти до 21-ви Јули, во пријателската општина Тетевен во Република Бугарија, преку повеќе интерактивни настани, успешно беше реализиран заедничкиот проект на општина Радовиш и општина Тетевен „Заедно создаваме подобра иднина“ кој беше одобрен на почетокот од оваа година преку програмата „Европа за граѓаните“. Во проектот учествуваа над 400 учесници од двете општини. Делегацијата предводена […]

Временска прогноза