• Услови за користење
 • Импресум

Вести

 • НОВА КОМУНАЛНА ОПРЕМА ЗА ЈП ПЛАВАЈА ВО ВРЕДНОСТ ОД 5.8 МИЛ. ДЕН.
  Posted in: Вести, Радовиш

  Со цел обезбедување на квалитетни и ефикасни комунални услуги за потребите на граѓаните, градоначалникот Герасим Конзулов изврши примопредавање на нова градежна машина – универзален ровокопач утоварувач, како и промоција на специјалното комунално возило за собирање и транспорт на смет-донација од рудникот Бучим.      

 • ДЕЛЕГАЦИЈА ОД РАДОВИШ РЕАЛИЗИРАШЕ ПОСЕТА НА ТЕТЕВЕН ВО БУГАРИЈА
  Posted in: Вести

  Делегација од општина Радовиш беше во посета на збратимената општина Тетевен, на покана од страна на Градоначалникот на општина Тетевен г-ѓа Мадлена Бојаџиева. Делегација предводена од Градоначалникот Герасим Конзулов беше во посета на збратимената општина Тетевен во Република Бугарија, а посетата беше во склоп на празникот на Градот Тетевен „1-ви Ноември“ -денот на ослободувањето на градот. […]

 • КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА
  Posted in: Вести, Информатор

  Почитувани сегашни и идни крводарители, Црвен крст на Република Македонија Општинска организација Радовиш Ве поканува да земете учество на крводарителската акцијата која ќе се одржи на 13.11.2018 година (вторник) во просториите на Општинската организација на Црвен крст Радовиш со почеток од: 09:00 до 15:00 часот. Ве очекуваме, Биди хуман, дарувај крв, спаси нечиј ЖИВОТ. Црвен […]

 • ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ ЗА ИЗГРАДБА НА КАНАЛИЗАЦИОНАТА МРЕЖА НА ОOУ КРСТЕ П. МИСИРКОВ
  Posted in: Вести

  Започнати се градежни активности за изведба на нова канализациона мрежа на ООУ „Крсте Петков Мисирков“ за решавање на долгогодишниот проблем со неефикасната метода на испумпување на фекалиите. Новата инсталација ќе го надмине проблемот со непријатната миризба која се ширеше во училиштето и воедно ќе ги елеминира високите трошоци за електрична енергија -со изградба на мрежа […]

 • ОДРЖАН ОПШТИНСКИ НАТПРЕВАР „МЛАДИ БИБЛИОТЕКАРИ 2018“
  Posted in: Вести

  Во просториите на Општинската народна библиотека „Браќа Миладиновци“ од Радовиш се одржа деветнаесеттиот по ред општински натпревар „Млади библиотекари 2018“ год. На натпреварот од пријавените 25 учествуваа 24 ученици од Основните општински училишта: „Никола Карев,“ – Радовиш, „Крсте Петков Мисирков“ – Радовиш, „Гоце Делчев“ – Конче,  „Коста Рацин“ Подареш, „Орце Николов” од  Ињево. По разгледувањето […]

 • „САЕМ НА КНИГИ 2018“ – по повод месецот на книгата
  Posted in: Вести, Информатор

  Во рамките на одбележувањето на Месецот на книгата како и планираните програмски активности, Општинската народна библиотека ,,Браќа Миладиновци” – Радовиш и во 2018 година го организира традиционалниот есенски продажен ,,Саем на книгата 2018”. На овој саем ќе има соодветна и директна понуда на најнови наслови на книги од повеќе издавачки куќи до љубителите на книгата […]

 • ОДБЕЛЕЖАНО ПРВОТО ИСКАЧУВАЊЕ НА КАРПАТА НА „ПЛОЧА“
  Posted in: Вести, Спорт

  Во деновите 03 и 04 Ноември беше одбележано 30 години од првото искачување на карпата на Плоча Воедно собирот беше традиционален кој го организираме во чест на 74 година од слободен Радовиш, (6-ти ноември-ослободување на Радовиш). На собирот имаше преку 50 учесника од повеке градови во Македонија, и тоа од Битола, Скопје, Штип, Радовиш како […]

 • (Фото) ГОЛЕМ ПОЖАР ЈА ЗАФАТИ КУЌАТА НА ФАМИЛИЈА АНЧЕВИ
  Posted in: Вести, Хроника

  Во текот на вчерашниот ден голем пожар ја зафати семејната куќа на фамилија Анчеви на улица Ана Поцкова во Радовиш. Денес истражни екипи беа на увид и ја утврдуваа причината за настанатиот пожар, а исто така Градоначалникот Конзулов ја посети оваа фамилија која ги снајде оваа несреќа. Семејството Анчеви замолува и бара помош од сите […]

 • ОДРЖАНА СВЕЧЕНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ, ПО ПОВОД „6-ТИ НОЕМВРИ“- ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО НА РАДОВИШ
  Posted in: Вести

  Денес беше одржана свечената седница на Советот на општина Радовиш, по повод 6-ти Ноември-Денот на ослободувањето на градот Радовиш. Советниците на оваа седница работеа со Дневен ред од четири точки. Свечено обраќање пред присутните имаа Претседателот на Советот Коле Чаракчиев и Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов по повод „6-ти Ноември“ – 74 години од […]

Временска прогноза