ДОНЕСЕН БУЏЕТОТ ЗА 2018 ГОДИНА. СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ ЈА ОДРЖА IV СЕДНИЦА

Денес беше одржана 4 седница на Советот на општина Радовиш на која се работеше со дневен ред од 13 точки.

Покрај советничките прашања на кој даде одговор Градоначалникот Герасим Конзулов, на оваа седница беше разгледена точката за меѓуопштинската соработка помеѓу општините Радовиш и Конче, како и предлог-одлуки и согласности за ЈП Плаваја. Исто така беше разгледан Буџетскиот календар и Предлог-Буџетот за 2018 година, со што беше донесен и Буџетот за 2018 година.

 

На крајот од седницата беа разгледани и усвоени и Извештаите од работните тела на Советот на општина Радовиш.

 

Општина Радовиш

About the author /


Related Articles

Временска прогноза