МЕЃУНАРОДНА ФОЛКЛОРНА СМОТРА

Во организација на женската фолклорна група „Радовишанки Етно“ во Сабота на 16.12 ,2017 год во Центарот за Култура „Ацо Караманов“ со почеток од 19.00 часот ќе се одржи втората по ред  „Меѓународна фолклорна смотра“ за рекреативни фолклорни групи.

На смотрата ќе настапат покрај домаќините „Радовишанки Етно“ и фолклорните групи: Тримери  од Струмица, ФА Кочани, Бранко Крсмановиќ од Параќин- Србија, ФА Веселие од Симитли, Бугарија и ФА Бучим.

About the author /


Related Articles

Временска прогноза