УЧЕНИЦИТЕ ОД ООУ „КРСТЕ П. МИСИРКОВ“ СО УСПЕСИ ОД РЕГИОНАЛНИОТ НАТПРЕВАР ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК

На 16 Декември во организација на ПСУ ,,Јахја Кемал” во Струмица беше организиран осмиот регионален испит по англиски јазик за стипендии за учениците од 9 одделение од основното образование.

На овој регионален натпревар по англиски јазик зедоа учество општинските основни училишта од Југоисточниот регион со голем број на ученици од основните училишта. ООУ,, Крсте Петков Мисирков” од Радовиш учествуваше со 9 ученици од деветто одделение под менторство на наставниците по англиски јазик Соња Митева и Мите Ристов.

Ученикот Георги Чабуковски го освои 4 место и се здоби со право на директен упис во ПСУ ,,Јахја Кемал” Струмица без полагање на приемен испит, какао и стипендија за школување. Останатите ученици кои учествуваа на натпреварот и се рангираа на повисоките места исто така се здобија со стипендија за директен упис и тоа: Иван Евтимов, Станоја Божинов, Александар Тодоров, Елена Гавритова, Анастасија Ристова, Александра Јашкова, Лазарова Васка.

About the author /


Related Articles

Временска прогноза