ФА ПОДАРЕШАНИ СО НАСТАП ВО КОПЕР,СЛОВЕНИЈА

Фолклорниот ансамбл Подарешани гостуваше во Копер, Словенија каде што учествуваше на Меѓународниот фолклорен фестивал „Сонце“ кој за прв пат беше организиран од МКД „Кочо Рацин“ од обала Копер.

На овој фестивал покрај домаќините МКД „Кочо Рацин“ и нашиот ансамбл „Подарешани“ настапија и АКУД „Коло“ од Копер, а присуните гости ги забавуваше „Носталгија Бенд“ од Копер.

About the author /


Related Articles

Временска прогноза