ЧЕТИРИ ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ – ЖФГ „РАДОВИШАНКИ ЕТНО“

Женската фолклорна група „Радовишанки Етно“  на 16.12.2017 год. Сабота во ЦК “Ацо Караманов” го одржа вториот годишен концерт и одбележа 4 години од своето постоење. На истиот настапија групи од Македонија -Струмица, Кочани како и групи од Србија и Бугарија.

На овој концерт настапија двете групи од ЖФГ „Радовишанки Етно“  со 5 кореографии (Изворно, Тресеница, Повардарие, Егејско оро и Малешевка) со што се заокружи една успешна година на ЖФГ „Радовишанки Етно“  во промоција на Радовиш и Македонија.

About the author /


Related Articles

Временска прогноза