ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ГРАЃАНИТЕ НА РАДОВИШ

Во склоп на Проектот за изведба и реализација на Прочистителната станица со колекторски систем, деновиве, во градот Радовиш се  реализира и ревитализацијата, т.е, обновувањето на цефководите за канализационите системи по улиците на градот Радовиш во вкупна должина од 3200 метри.

Со овој зафат значително ќе се подобри состојбата со канализационата мрежа во Радовиш, односно, драстично ќе се намалат интервенците на ЈП Плаваја со раскопување и поправки на овие цефководи.

Поради ова, општина Радовиш ги замолува граѓаните на Радовиш да имаат разбирање заради изведувањето на градежните работи низ градот.

 

Општина Радовиш

About the author /


Related Articles

Временска прогноза