ТРЕТО МЕСТО ОД ДРЖАВНОТО ПРВЕНСТВО ВО „ФУТСАЛ“ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ООУ „КРСТЕ П. МИСИРКОВ“

Вчера, 15.02.2018 година, во Битола се одржа Државното Првенство во Футсал за машки од основните училишта. Учениците од ООУ „Крсте П.Мисирков“ го освои третото место на државното првенство во футсал, кој се одржа во Битола, а под менторство на Професор Иван Лефков. Оваа државно првенство беше во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија во соработка со Сојузот на училишен спорт Битола.

Учесници:

1. ДОМАЌИН ОУ „КОЛЕ КАНИНСКИ“ – БИТОЛА

2. СКОПЈЕ-1 ОУ „АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ “ – СКОПЈЕ

3. ИСТОК-1 ОУ „КРСТЕ МИСИРКОВ“ – РАДОВИШ

4. ЗАПАД-1 ОУ „КИРИЛ ГАВРИЛОВСКИ – ЈАНЕ“ – ПРИЛЕП


ПЛАСМАН:

1 МЕСТО ОУ „АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ “ – СКОПЈЕ

2 МЕСТО ОУ „КИРИЛ ГАВРИЛОВСКИ – ЈАНЕ“ – ПРИЛЕП

3 МЕСТО ОУ „КРСТЕ МИСИРКОВ“ – РАДОВИШ

4 МЕСТО ОУ „КОЛЕ КАНИНСКИ“ – БИТОЛА

 

ФЕР ПЛЕЈ ЕКИПА:

ОУ „КОЛЕ КАНИНСКИ“ – БИТОЛА

About the author /


Related Articles

Временска прогноза