(фото) ОПАСНОСТ НА РЕГИОНАЛНИОТ ПАТ РАДОВИШ-КОНЧЕ

Голема опасност за сообраќајното движење на регионалниот пат Радовиш кон Конче (после Дедино). Свлечиштето кое повеќе пати беше санирано во текот на вчерашниот и денешниот ден се повеќе се проширува и патот е останат минимален за нормално движење на возилата.

Жителите од Конче и другите населени места загриижени за овој проблем кој  може да допринесе за несакани последици и незгоди.

Од Полициската станица во Радовиш не известија дека имат повеќе јавувања и пријави од жители од овие населени места, а истакнаа дека проблемот е пријавен до Македонија пат.

Останува да видиме дали во најскоро време ќе се излезе на терен и се санира оваа свлечиште.

About the author /


Related Articles

Временска прогноза