ЈАВНИ ДЕБАТИ ЗА ОТВАРАЊЕ НА НОВИОТ ПОВРШИНСКИ КОП “БОРОВ ДОЛ“

 

Денес во општина Радовиш беше одржан состанок од страна на Градоначалникот Герасим Конзулов и претставници од рудникот Бучим.

Целта на посетата и средбата беше најава за реализација на јавни дебати, за отварање на новиот површински коп „Боров дол“ кој е на локалитет помеѓу езерото Мантово и населеното место Брест.

На овој состанок беа присутни претставници од инвеститорот-рудникот Бучим предводени од Директорот Николајчо Николов, Градоначалникот Герасим Конзулов и службите во општина Радовиш.

About the author /


Related Articles

Временска прогноза