ВО РАДОВИШ СЕ ОДРЖА ПРВЕНСТВОТО ЗА МЛАДИНЦИ

Во Срц „25 мај“ во Радовиш вчера беше одржано Изборното првенство за млади сениори до 23 години, на кој учество зедоа борачи од 13 клуба од Македонија. Најуспешни се екипите на Лирија, Балканец, Тефејуз и Олимпија.

Лирија со 4-и, Балканец и Тефејуз со 2, Олимпија и Бучим со по 1 првак на Изборното првенство во У-23

Можеби ќе ве интересира !

Резултати
34-38 кг
1.Рамадан Рамадани – Студеничани
2.Стефан Стојаноски – 7-ми Мај Прилеп
3.Бесар Амети – Тефејуз
3.Омер Јусуфи – Лирија
5.Стефан Митев – Бучим Радовиш
5.Давид Митев – Балканец

41 кг
1.Стефан Штерјов – Балканец
2.Никола Трајчев – Олимпија Штип
3.Ислам Незири – Тефејуз
3.Петар Насески – 7-ми Мај Прилеп
4.Миљаим Емини – Тефејуз
5.Џан Ибраими – Бучим Радовиш

44 кг
1.Бесар Алили – Лирија
2.Радомир Димитријевиќ – Бучим Радовиш
3.Роберт Стеванов – Неготино

48 кг
1.Реџеп Поцеста  – Лирија
2.Окан Мамудов – Балканец
3.Ненад Панов – Балканец
3.Авди Јашари – Студеничани
5.Албан Салику – Ускана
5.Алтин Река – Лирија

52 кг
1.Дарио Димитров – Балканец
2.Зулќуфли Асани – Тефејуз
3.Мирче Стојанов – Балканец
3.Бесјан Синани – Скопје
5.Енис Бајрами – Лирија
5.Филип Додевски – Неготино

57 кг
1.Ваљон Бајрами – Лирија
2.Нејди Ќаипи – Лирија
3.Дритан Реџепи – Ускана
3.Ехад Араповски – Федерција на боречки спортови на Македонија
5.Филип Гигов – Балканец
5.Омер Асани – Тефејуз

62 кг
1.Стефан Димитров – Бучим
2.Елведин Фета – Лирија
3.Сами Ибраими – Лирија
3.Дејан Јосифов – Бучим Радовиш
Дејан Митев – Спартак Кочани , дисквалификуван со црвен картон

68 кг
1.Мартин Костадинов – Бучим Шампиони Радовиш
2.Меркан Беслими – Тефејуз
3.Стивен Андонов – Балканец
3.Кристијан Лазарев – Бучим Радовиш
5.Стефан Димчевски – Вардар

75 кг
1.Лирим Муслиу – Ускана
2.Хамза Фазлиу – Скопје
3.Лерт Абази – Ускана
3.Кристијан Славевски – Вардар
5.Љупче Митев – Спартак Кочани

85 кг
1.Мухамед Рамадани – Лирија
2.Андреј Антов – Спартак
3.Виктор Саздовски – Балканец
3.Андреј Велинов – Балканец
Роберт Стојанов – Бучим , дисквалификуван порани предвремено напуштање на терен.

Екипен пласман
1.Лирија
2.Балканец
3.Тефејуз
4.Бучим Радовиш
5.Ускана
6.Студеничани
7.7-ми Мај Прилеп
8.Спартак Кочани
8.Бучим Шампиони Радовиш
10.Неготино
11.Вардар
12.Скопје
13.Федерција на боречки спортови на Македонија

About the author /


Related Articles

Временска прогноза