ЗАПОЧНА СО РАБОТА УНИВЕРЗАЛНАТА СПОРТСКА ШКОЛА “BE ACTIVE”

Вчера беше прв ден од универзалната спортска со што официјално ја започнавме нашата “приказна“ активност, здравје и забава за најмладите.

На наше огромно задоволство денес имаше над 40-тина дечиња кои имаа можност да се запознаат со дел од активностите што во идинина ке ги нуди оваа школа. Беа опфетени повеке содржини за правилен психо-физички развој на детето сето тоа преку полигони,штафетни игри со топка и без топка и многу други игри кај кои основна цел беше да се опфатат сите моторички спосоности координација, флексибилност, рамнотежа, експлозивоност и др. – истакна тренерот на школата Дарко Коцев.

Можеби ве интересира !

Денес беше само мал дел од тоа што допрува следува затоа бидете дел од УНИВЕРЗАЛНАТА СПОРТСКА ШКОЛА “BE ACTIVE” бидејки нашата визија е да ствараме животни вредности преку активност, игра и забава со до постигнување на крајната цел а тоа е ЗДРАВИ НАВИКИ НА ЖИВЕЕЊЕ И ОСОЗНАВЊЕ НА ДЕЦАТА ЗАЕДНО СО СТРУЧНИТЕ ЛИЦА (ТРЕНЕРИТЕ) ВО КОЈ СПОРТ НАЈМНОГУ ИМААТ ПРЕДИСПОЗИЦИИ ЗА ИДНО БАВЕЊЕ СО ИСТИОТ 

 

ФОТОГАЛЕРИЈА 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза