ХУМАНИТАРЕН НАСТАН СО ДВЕ ТЕАТАРСКИ ПРЕТСТАВИ

Во сабота (24.03.2018) ќе имаме чест да проследиме две театарски претстави на студентите актери во режија на професорот Методи Јовановски Мето и асистент Магдалена Ризова Черних.

 

Првата театарска претстава „Злосторство и казна“ е со почеток во 18 часот, а втората театарска претставан „Вујко Вања“ со почеток во 19:30 часот. Измеѓу нив ќе имаме чест да проследиме краток документарен филм за актерската екипа и да уживаме во скромен коктел.

Влезницата од 100 денари за целиот настан е хуманитарна, а финансиските средства ќе бидат донирани за нашиот сограѓанин Тренчо Митков.


 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза