ХУМАНИТАРЕН „ХЕПЕНИНГ“ ВО ООУ „КРСТЕ П. МИСИРКОВ“

Хуманитарен „Хепенинг“ за продажба на храна беше организиран во ООУ “Крсте Петков Мисирков” – Радовиш во соработка со Црвен Крст- Радовиш. 

На ден 14.03.2018 год во ООУ „Крсте П. Мисирков“ -Радовиш во организација на Црвен крст на Република Македонија -Општинска организација Радовиш во рамки на ЦКА-ПХВ циклусот 2018 год. беше организиран хуманитарен хепенинг. На истиот беше изложена храна приготвена од учениците и наставниците во училиштето. Средствата од овој хуманитарен настан се наменети за социјално загрозено семејство од Општина Радовиш. 

Проверете !

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза