„КЕНГУР БЕЗ ГРАНИЦИ 2018“ ВО ООУ „НИКОЛА КАРЕВ“

Денес со почеток во 11 часот во просториите на ООУ „Никола Карев“ во Радовиш се одржа Меѓународниот математички натпревар „КЕНГУР БЕЗ ГРАНИЦИ 2018“ во организација на Сојузот на математичари на Македонија.

На овој математички натпревар од област на логичка математика учествуваа 129 ученици од II-IX одд.

Можеби ве интересира !

About the author /


Related Articles

Временска прогноза