Акција „Здравје за сите“ во пресрет на ,,Денот на здравјето”

Денес во пресрет на ,,Денот на здравјето” (06.04), волонтери од Клубот на млади при Црвен Крст на Република Македонија Општинска Организација Радовиш, заедно со медицинска екипа од ЈЗУ ,,Здравствен Дом” Радовиш, ја спроведоа акцијата ,,Здравје за сите”.

На акцијата бесплатно се мереше крвен притисок, гликемија и физички параметри како што се тежина, висина и обем на граден кош. Пензионерите беа најзаинтересирани за акцијата и истата ја поздравија сите граѓани.

About the author /


Related Articles

Временска прогноза