РАДОВИШ НЕМА ОДБОЈКАРСКИ КЛУБ, НО ИМА ШАМПИОНИ И ВИЦЕШАМПИОНИ ВО УЧИЛИШНАТА ДРЖАВНА ЛИГА

Денес во Радовиш се одржаа финалните натпревари од Државната училишна лига во одбојка, каде што учениците од ООУ „Коста Рацин” од Подареш го освоија првото место. Второпласирана екипа од оваа државна лига е ООУ „Никола Карев“ исто така од нашиот град.

 

Резултати од ДРЖАВНАТА УЧИЛИШНА ЛИГА во одбојка – машки, VIII и IX одделение, одиграни на ден 20.04.2018 год. (петок) во Радовиш, трет турнир. Натпреварите се одржаа во Спортска сала во ООУ „Крсте П. Мисирков” Радовиш.

Резултати:

ООУ “Никола Карев“ Радовиш 2:0 ООУ “Кире Гавриловски“ Прилеп
ООУ “Коста Рацин“ с.Подареш-Радовиш 2 : 0 ООУ “Стив Наумов“ Битола
ООУ “Блаже Конески“ СК – Аеродром 0 : 2 ООУ “Кире Гавриловски“ Прилеп
ООУ “Стив Наумов“ Битола 0: 2 ООУ “Никола Карев“ Радовиш
ООУ “Петар Поп-Арсов“ СК – Карпош 0 : 2 ООУ “Коста Рацин“ с.Подареш-Радовиш

Конечна ранг листа – пласман по одиграните три турнири:

1. ООУ “Коста Рацин“ с.Подареш-Радовиш 10 бода
2. ООУ “Никола Карев“ Радовиш 8 бода
3. ООУ “Кире Гавриловски“ Прилеп 4 бода
4. ООУ “Блаже Конески“ СК – Аеродром 4 бода
5. ООУ “Петар Поп-Арсов“ СК – Карпош 2 бода
6. ООУ “Стив Наумов“ Битола 2 бода

About the author /


Related Articles

Временска прогноза