РЕДОВНИ ТАКТИЧКИ ВЕЖБИ НА „ПРОТИВ ПОЖАРНАТА ЕДИНИЦА РАДОВИШ“

Територијалната против пожарна единица Радовиш продолжува со изведување на редовните тактички вежби, кои се со цел за кондициона подготвеност на пожарникарите и одржување на опремата во исправна состојба.

Со вежбите се опфатени сите активности кои треба да ги совладува секој пожарникар, а се изведуват за време на работното време во времетрање од два работни часа. Редовните рактички вежби се предвидени со закон, а се користи целокупната опрема со кој располага оваа единица (Изолациони апарати, РТЦ опрема, скали и др.)

Од ТППЕ Радовиш упатуваат апел до граѓаните да не стане недоразбрирање и немир за време на овие активности бидејки се само тактички вежби.

About the author /


Related Articles

Временска прогноза