ВЧЕРА БЕШЕ ОДРЖАН ИЗВОРНИОТ ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „ГАЈДА 2018“

Во комплексот на црквата Св. Богородица во Ињево вчера беше одржан Изворниот фолклорен фестивал „Гајда 2018“

На овој фестивал учествуваа голем број на уметнички друштва и фолклорни ансамбли од Република Македонија, кој го негуваат изворниот фолклор и песната.

Фестивалот започна со дефиле низ улиците на Ињево во 10 часот, а свеченото отварањето на фестивалот во 12 часот. Признанијата беа доделени на ФА „Китка“ од Истибања, КУД „Гајда“ од Ињево и КУД „7-ми Септември“ од Демир Хисар.

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза