ЛОКАЛНИОТ И ПРИСТАПЕН ПАТ КОН РУДНИКОТ „БОРОВ ДОЛ“ ЌЕ ЗАПОЧНЕ СО ИЗГРАДБА

Инвститорот вчера и официјално ја доби градежната дозвола за изградба на овој пристапен Пат кон новиот површнски коп на новиот рудник „Боров дол“.

Градоначалникот Герасим Конзулов во присуство на Раководителот на секторот за урбанизам Кирчо Сусинов вчера ја додели градежната дозвола на Директорот на Рудникот Бучим Николајчо Николов.

 

Со добивањето на оваа градежна дозвола инвеститорот може да започне со изградбата на локалниот и пристапен пат кон новиот рудник „Боров дол“

About the author /


Related Articles

Временска прогноза