ЖФГ „РАДОВИШАНКИ ЕТНО“ НАСТАПИ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ЃУРГОВДЕНСКИ СРЕДБИ 2018“

Женската фолклорна група „Радовишанки Етно“ на 5 мај учествуваше на манифестацијата „Ѓурѓовденски средби  2018“  организирани во Општина Ново Село.

ЖФГ РАДОВИШАНКИ-ЕТНО се претстави со обичај карактеристичен за Радовиш “Месење на Кравајче” и сплет од Изворни Ора.

About the author /


Related Articles

Временска прогноза