УЛИЦА КАЛАУЗЛИСКА ДОБИ НОВ АСФАЛТЕН СЛОЈ НА

Улица Калаузлиска денес се асфалтираше со нов асфалтен слој.

Делот на улицата Калузлиска, во должина од околу 500 метри каде што беше најмногу оштетена на излезот од градот кон планината Плачковица ќе биде завршен со асфалтирањето во текот на утрешниот ден со што улицата ќе биде пуштена за сообраќај.

По завршувањето на асфалтирањето на Калузлиска ќе се продолжи со работни активности за  поврзување на дел од  улица со првиот мост  по течението на Радовишка река кој што претставува проблем за граѓаните кои живеат во тој дел на градот – истакна Градоначалникот Конзулов.

 

Општина Радовиш

About the author /


Related Articles

Временска прогноза