УСПЕСИ НА АТЛЕТИЧАРИТЕ ОД ООУ „КРСТЕ П. МИСИРКОВ“ НА ДРЖАВНОТО ПРВЕНСТВО

Учениците од ООУ „Крсте Петков Мисирков“ во петокот учествуваа на државното првенство во атлетика кое се одржа во Куманово каде што освоија повеќе медали

  • Златен медал во женската штафета 4×100 м. (Симона Долдурова, Анастасија Ристова, Верче Таневска и Барбара Аврамова).
  • Бронзен медал во трката на 60 м. женски (Сандра Филиповска) и
  • Бронзен медал во трката на 100 м Машки (Раим Велиов)

About the author /


Related Articles

Временска прогноза