ФИФ „ГАЈДА 2018“ -ВО НЕДЕЛА ЌЕ СЕ ОДРЖИ ИНТЕРНАЦИОНАЛНИОТ ФЕСТИВАЛ ВО ИЊЕВО

Овогодишниот ФИФ “ГАЈДА“ 2018 год. ќе се одржи на ден 20.05.2018 год. (Недела) во комплексот на црквата св. Богородица во с. Ињево.

Учество ке земаат голем број на уметнички друштва и фолклорни ансамбли од Република Македонија, кој го негуваат изворниот фолклор и песната.

Денот нека ви почне со песна и игра, фестивалот започнува со дефиле низ улиците на Ињево во 10 часот, а свеченото отварањето на фестивалот во 12 часот.

 

ФИФ “ГАЈДА“ 2018

About the author /


Related Articles

Временска прогноза