(Фото) ТРАДИЦИОНАЛЕН МЕЃУНАРОДЕН ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ „ОРО ВЕСЕЛО 2018“

 Oсумнаесетиот  по ред меѓународен детски фолклорен фестивал ,,ОРО ВЕСЕЛО 2018,, се одржа во деновите пред празникот Света Тројца празник на градот Радовиш од 25-28 мај. 

На овој Фестивал учествуваа голем број на Фолклорни ансамбли од Македонија и странство, а имаа заеднички настапи на плоштадот Св. Спасо Радовишки и во Спортската сала во Радовиш.

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза