КООРДИНАТИВЕН СОСТАНОК ВО РАМКИТЕ НА „ПРОЕКТОТ ЗА ГРАДЕЊЕ НА КАПАЦИТЕТИ ЗА ЕКОСИСТЕМСКИ-БАЗИРАНО НАМАЛУВАЊЕ НА РИЗИЦИ ОД КАТАСТРОФИ

 

Денес во просториите на општина Радовиш се одржа координативен состанок на претставници од „JICA“и претставници од институциите вклучено во  „Проектот за градење на капацитети за екосистемски-базирано намалување на ризици од катастрофи (Eco–DRR) преку одржливо управување со шумите во Република Македонија”.

Оваа координација беше со цел на реализација на Социоекономско истражување на населението на подрачјето каде што ќе се реализира проектот во општина Радовиш, а ќе го спроведе тим од стручни експерти.

About the author /


Related Articles

Временска прогноза