ПИОНЕРИТЕ НА БК „БУЧИМ“ СО УСПЕСИ ОД ТУРНИРОТ ВО БЕЛГРАД, СРБИЈА

Пионерската екипа на БК Бучим викендот што измина учествуваше на Меѓународниот турнир „President Cup“ во борење во Белград, Србија.

На овој турнир учество зедоа 240 борачи во категорија Пионери (мажи и жени) од 25 држави.

Борачкиот клуб „Бучим“  од овој турнир освои голем број на медали и тоа: Дени Јосифов во категоријата 62 кг. го освои второто место, исто така втора беше Зорица Јованова во категорија 45 кг., трето место освоија: Илија Атанасов 70 кг., Тамара Лазарова 33 кг, и Благица Тодорова и Михајло Илиев 33 кг..

Петтопласирани беа Стефан Митев, Ристе Ставрев, Мемет Усеинов и Ѓорги Горгиев, и без пласман остана Стефан Димитров.

Related Articles

Временска прогноза