„ТИКА“ ЌЕ РЕАЛИЗИРА ПРОЕКТ ЗА ИЗГРАДБА НА НОВА УЧИЛИШНА ЗГРАДА ВО КАЛАУЗЛИЈА

Турската меѓународна агенција за соработка и развој (ТИКА) претставувана од Ајтекин Ајден-програмски координатор и општина Радовиш претставувана од Градоначалникот Герасим Конзулов вчера потпишаа договор за соработка во врска со работите поврзани со Проектирање и градежни работи за нова училишна зграда во подрачното училиште во село Калаузлија, при централното основно училиште Крсте П. Мисирков од Радовиш.

 

Изградбата на оваа училиште од страна на ТИКА е во склоп на нивниот проект „За подобрување на образовните услови во руралните области“.

About the author /


Related Articles

Временска прогноза