ФА „ПОДАРЕШАНИ“ НА ФЕСТИВАЛ ВО СВРЉИГ

Фолклорниот ансамбл,,Подарешани,, од Подареш од 28-30.06 ќе учествува на четвртиот по ред меѓународен фолклорен фестивал,,Игра коло крај Тимока,, во градот Сврљиг-Србија.

На овој меѓународен фестивал покрај нашиот ансамбл ќе настапат и ансамбли од Србија и Бугарија.

Им посакуваме на нашите фолклористи успешен настап достојно презентирање на нашата култура и традиција.

About the author /


Related Articles

Временска прогноза