5. СВЕТСКА СРЕДБА НА ДЕЦАТА БЕГАЛЦИ ОД ЕГЕЈСКИОТ ДЕЛ НА МАКЕДОНИЈА

Од 19-22 Јули во Скопје ќе се одржи Петтата светска средба на децата бегалци од Егејскиот дел на Македонија.

Здружението за заштита на човековите права од Радовиш упатува покана до сите заинтересирани граѓани кои сакаат да бидат дел од оваа средба, дека е организиран бесплатен превоз на 20 јули, а тргнувањето ќе биде во 07.00 часот пред Храмот Св. Троица во Радовиш.

Исто така во склоп на оваа средба е Пикникот во манастирскиот комплекс Св. Пантелејмон кај Брест кој ќе се одржи на 21 јули.

About the author /


Related Articles

Временска прогноза