БК БУЧИМ ОСВОИ 9 МЕДАЛИ И ТРЕТО МЕСТО ВО ЕКИПЕН ПЛАСМАН ВО ЈАЛОВА – ТУРЦИЈА

Младите борачи до 14 години од БК Бучим освоија 9 медали – 1 златен, 3 сребрени и 5 бронзени на Меѓународниот турнир Балкан спор во Јалова,Турција. Бучим во екипниот пласман е трет.

Медалите ги освоија:
Благица Тодорова – златен
Тамара Лазарова – бронзен
Мартина Лазарова – бронзен
Мартина Илиева – бронзен
Зорица Јованова – сребрен
Робер Стојанов – бронзен
Арон Николов – сребрен
Илија аранасов – сребрен
Михајло Илиев – бронзен

На турнирот настапиј шест држави: Бугарија, Турција, Молдавија, Македонија, Косово и Русија со 86 натпреварувачи. Скоро од секоја држава имало по две до три екипи.

About the author /


Related Articles

Временска прогноза