ОДРЖАН ФЕСТИВАЛОТ НА СТАРОГРАДСКИ ПЕСНИ „САНОЌ СЕДАМ“

Во саботата беше одржан традиционалниот фестивал на староградски песни „Саноќ Седам“ кој се одржа на Плоштадот Св. Спасо Радовишки, додека претходно во Центарот за култура „Ацо Караманови“ беше отворена изложбата од Меѓународната ликовна колонија „Св. Ѓеорги 2018“.

На овие настани присуствуваа голем број на гости и делегација од Бугарија, од градот Тетевен.

Овие настани се во склоп на програмата за празнувањето и чествувањето на патронот и заштитник на градот Радовиш, „Св. Спасо Радовишки“.

 


About the author /


Related Articles

Временска прогноза