ЈУБИЛЕЈ “50 ГОДИНИ ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЛ ,,КИТКА“ ОРАОВИЦА

Фолклорниот ансамбл Китка од Ораовица оваа година слави Јубилеј – 50 години постоење.

По тој повод на 10 октомври 2018 година во Центарот за култура „Ацо Караманов“ во Радовиш ќе биде одржан настан и концерт по повод овој голем и значаен ден.

 

 

 


 
 

 

 

 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза