ВО ДЕТСКИТЕ ГРАДИНКИ ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЗДРАВА ХРАНА.

Со посебни активности денеска во сите објекти на детската градинка ,,Ацо Караманов,, беше одбележан Светскиот ден на здрава храна.

Активностите вклучува учење на песнички поврзани со зеленчук и овошје, правеа свежи салати набрани од градината која секоја градинка ја има во својот двор, односно дечињата од секој објект и вработените директно се вклучени во процесот на засадување, одгледување и конзумирање на здрава храна од нивната градина, децата правеа и свежо цеден сок.

Истотака беа направени здрави и вкусни специјалитети од вработените во градинката како и од родители кои се вклучени во целиот овој проект и процес.

Децата во нашите градинки се хранат според сите стандарди за здрава храна имено според секојдневното мени задолжителни се свежото овошје и зеленчук во главното јадење и нивните ужини – известуваат од Детската градинка „Ацо Караманов“.


 
 

 

About the author /


Related Articles

Временска прогноза